Συμβουλές ασφαλείας για επισκέπτες στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

Συμβουλές ασφαλείας για επισκέπτες στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

Η υγεία και η ασφάλεια όλων των ανθρώπων (κατοίκων και ταξιδιωτών) αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν προσεκτικά και προσαρμόζουν συνεχώς τα πρωτόκολλα μας για να ανταποκριθούν στις τελευταίες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έτσι ώστε ο Δήμος να συνεχίσει να είναι ένας covid-19 free προορισμός.

Όλοι οι επαγγελματίες και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ακολουθούν τις βέλτιστες πρακτικές, όπως συμβουλεύει η Ελληνική Εθνική Οργάνωση Υγείας και ενημερώνουν τους κατοίκους και τους ταξιδιώτες για τις προφυλάξεις ασφαλείας τους.

Ωστόσο, εκτός από όλα τα μέτρα υγείας και τις προφυλάξεις που λαμβάνονται από την Ελληνική κυβέρνηση και τον Δήμο Νάξο και Μικρών Κυκλάδων, πρέπει να παραμείνετε ασφαλής κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας). Πρέπει να:

• Πλένετε συχνά τα χέρια σας. Αυτό είναι αναμφίβολα το πιο κρίσιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μετάδοσης της νόσου του κοροναϊού. Πλύνετε τα χέρια σας σχολαστικά με σαπούνι για τουλάχιστον 20 έως 30 δευτερόλεπτα ειδικά όταν είστε σε κοινοχρήστους χώρους και όταν ταξιδεύετε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, πλύνετε τα χέρια σας μετά την έξοδο από το αεροδρόμιο. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε σαπούνι και νερό, τρίψτε τα χέρια και τους καρπούς σας με αντισηπτικό υγρό με τουλάχιστον 60% περιεκτικότητα σε αλκοόλη. Αλλά θυμηθείτε ότι το απολυμαντικό χεριών δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το ενδεδειγμένο πλύσιμο με σαπούνι.

• Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας με άπλυτα χέρια. Εάν έχετε βρεθεί σε δημόσιο χώρο, μην αγγίζετε το πρόσωπό σας, εκτός εάν έχετε απολυμάνει καλά τα χέρια σας. Εάν ένα μολυσμένο άτομο αγγίξει μια επιφάνεια ο κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει σε αυτή την επιφάνεια για ώρες αφότου και μπορεί να σας μολύνει εάν αγγίξετε το στόμα, τη μύτη και τα μάτια σας.

•Κρατήστε αποστάσεις. Εάν παρατηρήσετε ότι κάποιος βήχει, φτερνίζεται ή εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης ή του κρυολογήματος, φροντίστε να μείνετε τουλάχιστον 1 μέτρο μακριά από αυτόν. Μπορείτε να μολυνθείτε από τα αερομεταφερόμενα σταγονίδια από τον βήχα ή το φτάρνισμα.

• Καθαρίστε τα αντικείμενα που αγγίζετε συχνά με ένα σπρέι καθαρισμού ή σκουπίστε. Εάν θα μείνετε σε ξενοδοχείο ή ξενώνα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κράτηση κάπου όπου γνωρίζετε ότι τηρούν τις συνθήκες υγιεινής.

• Φορέστε μάσκα και ζητήστε ιατρική βοήθεια εάν εμφανίσετε συμπτώματα. Εάν εμφανίσετε συμπτώματα COVID-19, όπως πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή, φορέστε μάσκα ώστε να μην διακινδυνεύσετε να μολύνει άλλους ανθρώπους και ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια.

Related posts