#4 Κέδρος- Κάτω Μύλος

#4 Κέδρος- Κάτω Μύλος

Aριστερά: Η παραλία Κέδρος με το ναυάγιο – Δεξιά – Σπηλιές του Γεραντώνη

Το μονοπάτι έχει κόκκινο-άσπρο σήμα, αριθμό 4, μήκος 1,8 χλμ. και διαρκεί περίπου 40 λεπτά.

Δύσκολη

Ξεκινάει από την ανατολική πλευρά της παραλίας του Κέδρου και διασχίζει όλη την αριστερή πλευρά του κόλπου για να καταλήξει στο Μύλο.

Στον βυθό της θάλασσας του Κέδρου διακρίνονται πολύ καθαρά τα ύφαλα του γερμανικού πλοίου που βυθίστηκε εκεί στον Β΄παγκόσμιο πόλεμο.

Στην πορεία της διαδρομής θα συναντήσετε το σιδεροκάμινο όπου κατέληγαν τα μεταλλεύματα των ορυχείων για να φορτωθούν στα πλοία.

Στη συνέχεια θα περάσετε από το μικρό κόλπο με τις σπηλιές του Γεραντώνη και τα εκπληκτικά νερά και θα ανηφορίσετε προς τα Χωρισταριά, όπου παλιότερα οι μυλωνάδες έβαζαν τις βάρκες τους.

Τέλος, μετά από μια μικρή ανηφορική διαδρομή θα καταλήξετε στο Μύλο.

Από εκεί μπορείτε να δείτε στα αριστερά σας τον κόλπο Βαθύ Λιμενάρι και τον οικισμό Γεωμετρικής Περιόδου που ανασκάφτηκε το 1967 από την αρχαιολόγο Φωτεινή Ζαφειροπούλου.

  • Σήμανση: Κόκκινο-άσπρο σήμα με τον αριθμό 4
  • Συνολική κατεύθυνση: ΝΑ
  • Σημεία ενδιαφέροντος – θέας: Παραλία Κέδρου, Σιδηροκάμινο, Κόλπος με τις σπηλιές του Γεραντώνη, Κάτω Μύλος, Βαθύ Λιμενάρι – Γεωμετρικός οικισμός, ίσαλα πολεμικού γερμανικού πλοίου του Β΄ παγκοσμίου πολέμου στον βυθό του κόλπου σε κοντινή απόσταση από την παραλία.

Related posts