Πάσχα: 5 Λόγοι να Πάμε Νάξο & Μικρές Κυκλάδες

Πάσχα: 5 Λόγοι να Πάμε Νάξο & Μικρές Κυκλάδες

Η Νάξος και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι προορισμοί για τις μέρες του Πάσχα αφού προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν πολλά από τα χαρίσματα των νησιών αυτών στην πιο όμορφη τους εποχή …

Ως το μεγαλύτερο και πιο πράσινο νησί των Κυκλάδων, με τέσσερα επιπλέον νησάκια κοντά, η Νάξος και τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων είναι προορισμοί για τις μέρες του Πάσχα.

Σκεφτείτε τα εξής οφέλη για μια απόδραση στη Νάξο και στις Μικρές Κυκλάδες τις μέρες του Πάσχα:

# 1 Value for Money: Η διαμονή και τα αεροπορικά εισιτήρια την εποχή του Πάσχα είναι, γενικά, σε χαμηλότερες τιμές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

# 2 Ζήστε την εμπειρία των τοπικών παραδόσεων, τα ήθη και τα έθιμα: Επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές γιορτές και να ανακαλύψουν τις γραφικές τοπικές παραδόσεις και γαστρονομικές λιχουδιές συμπεριλαμβανόμενων τα νηστίσιμα φαγητά και φρέσκια ψάρια των ψαράδων καθώς και τα κρέατα από τους βοσκούς της περιοχής. Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου στα Κουφονήσια που είναι και προστάτης του νησιού, μετά τη λειτουργία, ο «πανηγυράς», ένας νησιώτης ταγμένος στον Άγιο, κάνει το γύρο του νησιού κρατώντας την εικόνα στα χέρια του, ενώ όλα τα καΐκια του νησιού τον συνοδεύουν παραπλέοντας την ακτή. Η πομπή καταλήγει στο χωριό όπου ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι με φαγητό και ποτό. Το βράδυ το γλέντι συνεχίζεται στις ταβέρνες του νησιού.

# 3 Κάντε το πρώτο σας μπάνιο: Πολλές φορές, όταν το επιτρέπει ο καιρός, τις μέρες του Πάσχα αρκετοί επιλέγουν να κάνουν το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα. Και οι ακτές και οι θάλασσες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων είναι πανέμορφες! Μην ξεχάστε λοιπόν να συμπληρώσετε τις αποσκευές σας με ένα μαγιό στη περίπτωση που κάνει, όπως λέμε στα νησιά “καλοσύνη.”

# 4 Άνοιξη: Τα νησιά βρίσκονται σε πλήρη άνθιση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με τη Νάξο και την Ηρακλειά να είναι γεμάτες με όμορφες, εξωτικές ορχιδέες! Όλα τα νησιά μοσχομυρίζουν με τα αρώματα των ιδιαίτερων και αμέτρητων μπαχαρικών και θαμνών. Ανακαλύψτε τις περπατώντας στη φύση!

# 5 Ιδανικός καιρός για πεζοπορία: Τα δίκτυα πεζοπορίας και ποδηλασίας των νησιών προσφέρουν την ευκαιρία να απολαύσετε την φύση των τοπίων αυτών αλλιώς. Στη Νάξο, πολλά από αυτά τα μονοπάτια περιλαμβάνουν ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αρχαία ερείπια, μνημεία και ναούς που αποκαλύπτουν την ιστορική κληρονομία του νησιού ξεκινώντας από την 4η χιλιετία π.χ.

Related posts