Τι να Kάνετε σε μια Βροχερή Μέρα

Τι να Kάνετε σε μια Βροχερή Μέρα

Η βροχόπτωση στη Νάξο κατά τη διάρκεια του χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, προσθέτει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην εμπειρία της Νάξου.

Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές για το πώς να απολαύσετε τη Νάξο, στην περίπτωση που βρέχει. Και αν βρέχει για μια-δυο μέρες, μην στενοχωριέστε, ο κυκλαδίτικος ήλιος θα λάμψει ξανά!

Έχει συννεφιά;

  • Εμπρός για ένα ευχάριστο ταξίδι πεζοπορίας στα μονοπάτια του νησιού: Εισπνεύστε και απολαύσετε την νοτισμένη ατμόσφαιρα, τις μυρωδιές και τον καθαρό αέρα του πράσινου της φύσης μέσα στα βουνά, στις καταπράσινες κοιλάδες και στα φαράγγια.
  • Πηγαίνετε στην παραλία: Η θάλασσα είναι όμορφη σε όλες της τις μορφές και χρώματα.
  • Ψάξτε για το ουράνιο τόξο: Συχνά όταν υπάρχει σχετική συννεφιά, ο κυκλαδίτικος ήλιος κρυφοκοιτάζει μέσα από τα σύννεφα, δημιουργώντας μια υπέροχη τοιχογραφία των χρωμάτων και του ουράνιου τόξου.

Βρέχει; Κινηθείτε σε εσωτερικούς χώρους!

  • Επισκεφθείτε τα μουσεία στην Παλιά Πόλη. Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε.
  • Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να εξερευνήσετε σαν τους αρχαιοδίφες τα βάθη της ιστορίας: Νεολιθική Εποχή, Πρώιμη Κυκλαδική Εποχή, Μεσαιωνική Εποχή και Eνετοκρατία.
  • Για προθέρμανση πιείτε ένα φλιτζάνι ελληνικό καφέ σε ένα όμορφο καφέ στην Παλιά Πόλη ή στο λιμάνι. Πιείτε ένα ζεστό ρακόμελο ή δοκιμάστε ένα κοκτέιλ ή ποτό που γίνεται με το λικέρ κίτρο, αποκλειστικό προϊόν της Νάξου, που γίνεται με απόσταξη των φύλλων του κίτρου.
  • Παίξτε μια παρτίδα τάβλι! Πηγαίνετε σε ένα παραδοσιακό ελληνικό καφενείο και παίξτε τάβλι ή χαρτιά με τους ντόπιους. Ζητήστε τους να μοιραστούν μερικές τοπικές ιστορίες μαζί σας. Θα εκπλαγείτε πόσο ενδιαφέρουσες ιστορίες μπορείτε να ακούσετε και πόσα πράγματα μπορείτε να μάθετε.
  • Κάντε ρομαντική ατμόσφαιρα στο «σπίτι». Ανοίξτε ένα εξαιρετικό ντόπιο κρασί και συνοδέψτε το με μια ποικιλία τοπικών τυριών στο ξενοδοχείο ή στον χώρο που μένετε. Πηγαίνετε στην πόλη και αγοράστε μερικά τοπικά τυριά, λίγο ζεστό ψωμί από έναν φούρνο, ντόπιο κρασί και, ανάλογα με το πού μένετε, «chill out», ακούγοντας τα κύματα ή το θρόισμα των φύλλων…
  • Και, αν ο καιρός δεν είναι πάρα πολύ θυελλώδης, μπορείτε να κατέβετε στο λιμάνι και να δείτε τα πλοία που έρχονται και φεύγουν, που δένουν και λύνουν κάβους, που αφήνουν και παίρνουν επιβάτες….

Και μην κατσουφιάζετε: Είναι πολύ-πολύ πιθανό … αύριο ο ήλιος να λάμπει και πάλι!

Related posts