Αρανιστά

Αρανιστά

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο
  • νερό όσο πάρει
  • φρέσκο γάλα
  • λίγο αλάτι

Οδηγίες Παρασκευής

Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ζυμώνοντας και στρίβοντας ζυμαράκια σε μπαλάκια. Βουτάμε τα δάχτυλα σε λεκάνη με νερό και ραντίζουμε το αλεύρι για να στρίψουμε τα κομματάκια-μπαλίτσες της ζύμης. Μόλις τα ετοιμάσουμε τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό να  μαγειρευτούν και στη συνέχεια συμπληρώνουμε φρέσκο κατσικίσιο γάλα και λίγο αλάτι.

 

Πηγή Πετρούλα Βλαβιανού

Related posts