Γαλήνη – Κρεμμυδοζούμι

Γαλήνη – Κρεμμυδοζούμι

Συστατικά

  • 1200 γρ κρεμμύδια
  • 2 ποτήρια νερό
  • μισό κιλό λάδι
  • 200 γρ πατάτες
  • Μισό ματσάκι μάραθο
  • 1 βαθύ πιάτο κεφαλοτύρι τριμμένο σε κομμάτια
  • 6 αυγά
  • 3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Οδηγίες Παρασκευής

Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες κομμένα σε φέτες, το μάραθο, το πιπέρι και το αλάτι, και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα με τη ζάχαρη και το νερό, και όταν οι πατάτες είναι έτοιμες κι έχει δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι και από πάνω σπάμε τα αυγά μάτια (όχι ομελέτα).
Κουνάμε την κατσαρόλα ελαφρά και μόλις σφίξουν τα αυγά κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά και το αφήνουμε σκεπασμένο για δέκα λεπτά.

Related posts