Η Δική μου Νάξος: Από τη Νίκαια στη Νάξο

Η Δική μου Νάξος: Από τη Νίκαια στη Νάξο

Marine: «Η πεζοπορία με ταξιδεύει αλλού κάθε φορά και εντυπωσιάζομαι ακόμα περισσότερο αφού ανακαλύπτω νέα πράγματα και σημεία ενδιαφέροντος”.

Γεννημένη στη Νίκαια της Γαλλίας, από Ναξιώτη πατέρα και μητέρα Γαλλίδα, η Marine, ρεσεψιονίστ ξενοδοχείου δεν θυμάται την πρώτη της επίσκεψη στην Νάξο. Ήταν μωρό και είχε έρθει στο νησί για την βάπτισή της. Μεγαλώνοντας στη Γαλλία, περνούσε κάθε καλοκαίρι στη Νάξο, έως το 2006 όταν αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος. Μοιράστηκε μαζί μας πέντε από τα αγαπημένα της πράγματα για τη Νάξο…

5 από τα αγαπημένα μου πράγματα στη Νάξο…

#1) Φωτογραφίζοντας το Ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα
“Από το 2006 φωτογραφίζω το ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα από τη σκοπιά της Γρόττας. Ο αριθμός των φωτογραφιών που έχω είναι αμέτρητες. Ένα καλοκαίρι έβγαζα κάθε μέρα περίπου από 10 φωτογραφίες. Κάθε φορά που κοιτάζω αυτό το ηλιοβασίλεμα είναι σαν να το βλέπω για πρώτη φορά”.

#2 Οι Παραλίες
“Η αγαπημένη μου παραλία είναι η Μικρή Βίγλα. Πιο συγκεκριμένα, προτιμώ την ήσυχη της πλευρά, στην Παρθένα, κοντά στα βράχια, στο μικρό εκκλησάκι. Εκεί που υπάρχει και μια ταβέρνα. Τα νερά είναι πεντακάθαρα και ήρεμα”.

#3 Το Φαγητό
“Λατρεύω το φαγητό στη Νάξο! Πάρα πάρα πολύ θα έλεγα. Τα κρέατα, οι σαλάτες, η πίτσα. Υπάρχει μια σαλάτα στο Mezé στο λιμάνι με κοτόπουλο που λατρεύω. Και φυσικά, το αγαπημένο μου: το κλασικό σουβλάκι κοτόπουλο. Ναι, εγώ προτιμώ, πιάτα με κοτόπουλο”.

#4 Η Πεζοπορία
«Η πεζοπορία με ταξιδεύει αλλού κάθε φορά. Εντυπωσιάζομαι ακόμα περισσότερο αφού ανακαλύπτω νέα πράγματα και σημεία ενδιαφέροντος. Τα δύο αγαπημένα μου μονοπάτια, μέχρι στιγμής, είναι πρώτα πρώτα το μονοπάτι που οδηγεί στο Za, το οποίο το έχω κάνει πολλές φορές. Πέρυσι, για πρώτη φορά περπάτησα προς τις Εγγαρές. Ξαφνικά ήμουν βυθισμένη στο πράσινο, σαν να είχε εξαφανιστεί για μια στιγμή ο ουρανός. Και τότε το ποτάμι, οι χελώνες, οι πάπιες…»

#5 Οι άνθρωποι
«Από μικρό κορίτσι έχω πάντα την αίσθηση της ασφάλειας στη Νάξο. Πάντα ήξερα ότι αν ποτέ χρειαστώ κάτι, οι άνθρωποι, ακόμα και αυτοί που δεν ξέρω, θα έρθουν να με βοηθήσουν. Στη Νάξο, πάντα αισθάνομαι ασφαλής ».

Related posts