Η Δική Μου Σχοινούσα: Ρακέτες, Beach Volley και η Εξερεύνηση του Νησιού σε μια Μοτοσικλέτα

Η Δική Μου Σχοινούσα: Ρακέτες, Beach Volley και η Εξερεύνηση του Νησιού σε μια Μοτοσικλέτα

Ένα νεαρό ζευγάρι από τη Γερμανία, ο Erik και η Anja επισκέπτονται την Σχοινούσα από το 2010. Ενδιαφέρον έχει ότι το ζευγάρι έμαθε για τη Σχοινούσα ενώ κάθονταν σε μια τροπική παραλία της Ταϊλάνδης! Προφανώς, κάτι που τους είπαν οι τρείς Ελληνίδες που ήταν δίπλα τους έκανε ‘κλικ’ γιατί λίγους μήνες αργότερα φτάσανε στην Σχοινούσα όπου επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι…

5 πράγματα που αγαπάμε στη Σχοινούσα:

#1 Η Πολύ Ιδιαίτερη Κοινότητα
«Η ποικιλία ανθρώπων. Ως επισκέπτης που έρχεται επαναλαμβανόμενα στο νησί, εύκολα γνωρίζεις αυτή την κοινότητα και μεσα σ’ ένα μικρό διάστημα, γίνεσαι μέρος της. Η κοινότητα είναι, από την μια πλευρά, ένας συνδυασμός προσγειωμένων ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, είναι περήφανοι για την πολιτιστική τους κληρονομιά, ενώ παράλληλα είναι ανοικτοί και φιλόξενοι άνθρωποι πρός τους ξένους. Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι, εμπλουτίζεται από πολλά άτομα από άλλα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό».

#2 Το Φαγητό
«Απολαμβάνοντας φρέσκο χταπόδι, ντόπιο τυρί, φάβα και λαχανικά από τον κήπο, στο εστιατόριο ‘Στης Ακαθής’, στην παραλία Λιόλιου, στην βεράντα με θέα θάλασσα».

#3 Τις Διάφορες Δραστηριότητες
«Το βραδυ, ρεμβάζοντας στο καφέ-μπαρ της Χαράς με τους ντόπιους και τακτικούς πελάτες και, το πρωί, χαζεύοντας τον κόσμο στην παραλία το οποίο γίνεται πιο ενεργό όταν τα παιδιά αυτά σε προσκαλούν σε ένα παιχνίδι beach volley! Ένας άλλος λόγος που επιστρέφω στην Σχοινούσα κάθε χρόνο, είναι για να βελτιώσω τις δεξιότητες μου στις ρακέτες στην παραλία Τσιγκούρι, παίζοντας με τους τοπικούς ‘αθλητές!’ Στόχος είναι να νικήσω μια μέρα τον “τίγρη” (Γιάννη) … Επίσης πρόκληση είναι η εξερεύνηση του νησιού σε μια μοτοσικλέτα».

#4 “Sun Downing”
«Στο μικρό μπαρ του Μάνου, Αίλουρος, στο λόφο, στην νότια άκρη του νησιού … Σίγουρα η καλύτερη επιλογή για να δείς το ηλιοβασίλεμα απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ η μία παγωμένη μπίρα Μύθος».

#5 Την Ευκαιρία να Επισκεφτείς την Κέρο
«Η αγαπημένη εκδρομή με το σκαφάκι Αιολία στην Κέρο … οι απομονωμένες παραλίες με τα υπέροχα τουρκουάζ νερά.. παρέα με τον Καπετάν Μανώλη. Η ατμόσφαιρα είναι πάντα χαλαρή, οικεία, οι μουσικές επιλογές είναι πολύ καλές όπως και οι τοπικές νοστιμιές που προσφέρονται κατά τη διάρκεια των εκδρομών.”

Related posts