Η Δική μου Σχοινόυσα: Η δυνατότητα παράγωγης και καλλιέργειας της γης

Η Δική μου Σχοινόυσα: Η δυνατότητα παράγωγης και καλλιέργειας της γης

Mανώλης Κωβαίος, μόνιμος κάτοικος Σχοινούσας, παράγωγος φάβας, γεωργός και καπετάνιος τουριστικού σκάφους (τους καλοκαιρινούς μήνες): “Είναι σπουδαίο να συνειδητοποιείς τη δύναμη της φύσης και να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί. Παρατηρώντας την, κάθε μέρα αποκτάς μια τρομερή γνώση μέσα στο χρόνο που σε κανει να νιώθεις μέρος αυτού του ‘φυσικου παιχνιδιού”.

Τα πέντε πράγματα που μ’αρέσουν στη Σχοινούσα:

#1 Tο Ανάγλυφο του Νησιού και η Μορφολογία του Εδάφους
«Σ’ενα τόσο μικρό μέρος, τόσες διαφορές, τόσες ομορφιές, δεν μπορείς να βαρεθείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να’χεις τα μάτια σου ανοιχτά και να κοιτάς γύρω γύρω».

#2 Η Δυνατότητα Παράγωγης και Καλλιέργειας της Γης
«Είναι σπουδαίο να συνειδητοποιείς τη δύναμη της φύσης και να καταλαβαίνεις πως λειτουργεί. Παρατηρώντας την, κάθε μέρα αποκτάς μια τρομερή γνώση μέσα στο χρόνο που σε κάνει να νιώθεις μέρος αυτού του ‘φυσικού παιχνιδιού».

#3 Επαφή με τους Επισκέπτες
«Όποιος ‘καινούριος’ έρχεται, είναι εύκολο να τον γνωρίσεις κι έτσι ανανεώνονται οι γνωριμίες και οι επαφές με τον κόσμο. Κάθε φόρα που έρχονται επισκέπτες, υπάρχει ένα ενδιαφέρον να μάθεις κάτι καινούριο και να περάσεις όμορφα».

#4 Επαφή με τους Ντόπιους
«Η επαφή με τους μόνιμους κάτοικους είναι εύκολη γιατί δεν υπάρχουν αποστάσεις. Βγαίνεις για λίγο και συναντάς κόσμο χωρίς να είναι ανάγκη να το κανονίσεις, έχεις κοινά ενδιαφέροντα και υπάρχουν άνθρωποι όλων των ηλικιών».

#5 Δε νιώθεις Αποκομμένος
«Παρά το γεγονός πως πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως είμαστε αποκομμένοι, εγώ αισθάνομαι το αντίθετο. Οι αποστάσεις με τα γύρω νησιά είναι μικρές. Η Νάξος είναι πολύ κοντά και παρέχει μια ασφάλεια σε μας. Μπορούμε να έχουμε επαφές και με τα γειτονικά νησάκια. Σε 20 λεπτά είμαστε στην Ηρακλειά για να τα πούμε με φίλους. Τόσο δεν κάνει κάποιος που μένει στον Πειραιά για να πάει στο Μοναστηράκι, ας πούμε»;

Related posts