Η Δική μου Σχοινούσα: Ευκαιρία να Γνωρίσουμε Ανθρώπους απ’όλον τον Κόσμο

Η Δική μου Σχοινούσα: Ευκαιρία να Γνωρίσουμε Ανθρώπους απ’όλον τον Κόσμο

Η Ελένη Μαρκουλή, είναι καθηγήτρια αγγλικών και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σχοινουσιωτών. Ξεναγός σε τουριστικό σκάφος στη Σχοινούσα τους καλοκαιρινούς μήνες, έχει καταγωγή από τη Σχοινούσα. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα ενώ όλο το καλοκαίρι βρίσκεται στο νησί.

5 πράγματα που αγαπώ για το νησί είναι:

#1 Ήρεμο Τοπίο
«Η ήρεμη ομορφιά του νησιού σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις ένα βήμα πίσω και να απολαύσεις ότι έχει φτιαχτεί από τη φύση και το χρόνο. Παρά το γεγονός ότι η Σχοινούσα είναι πολύ μικρή, πάντα υπάρχει ένα μέρος που μπορείς να απομονωθείς και να νιώσεις ηρεμία και γαλήνη».

#2 Οι Άνθρωποι
«Οι άνθρωποι σε χαιρετούν στο δρόμο, σε ρωτούν τι κάνεις και μ’έναν δικό τους τρόπο σε βάζουν στην ομάδα τους. Νιώθεις ότι ανήκεις και όχι οτι εισβάλλεις. Γίνεσαι μέρος της ζωής τους».

#3 Οι Εποχές
«Κάθε εποχή έχει την ομορφιά της. Οι αλλαγές στη φύση φαίνονται τόσο πολύ. Τα χρώματα αλλάζουν όπως επίσης και οι μυρωδιές της φύσης. Ο αέρας του χειμώνα σε κάνει να καταλαβαίνεις ποσό μικρός είναι ο άνθρωπος και εξασκείς την αίσθηση του να περιμένεις χωρίς να νιώθεις ένοχες γιατί, άπλα, δεν μπορείς να κάνεις και κάτι. Ο κόσμος εκτιμά το νερό της βροχής γιατί θα βοηθήσει τη σοδειά του. Την άνοιξη έχει τόσα χρώματα παντού που δε θες να κάτσεις σπίτι πια. Το καλοκαίρι είναι μούρλια, γεμάτο ζωντάνια και το θαλασσινό τοπίο γίνεται βασιλιάς»!

#4 Οι Επισκέπτες
«Είναι μια ευκαιρία να γνωρίσουμε ανθρώπους απ’όλον τον κόσμο. Το νησί είναι μικρό και έτσι είναι πολύ εύκολο να κάνουμε παρέα με ανθρώπους που έχουν έρθει από τόσο μακριά. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μάθουμε για διαφορετικές κουλτούρες και για το πώς αντιλαμβάνονται πράγματα λαοί που ζούν μακριά μας. Έχει πολύ ενδιαφέρον».

#5 Η Θάλασσα
«Η θάλασσα είναι η μεγάλη μου αγάπη. Στη Σχοινούσα, ότι καιρό και να έχει, όσο κόσμο και να έχει, πάντα θα βρεις ένα μέρος να χαρείς τη θάλασσα. Τα νησάκια γύρω σου δημιουργούν μια αίσθηση ασφάλειας και έτσι μπορεί κάνεις ν’απολαύσει το κολύμπι και την ηρεμία του γαλάζιου».

Related posts