Ιστιοπλοία και Θαλάσσια Σπορ: Κολυμπήστε. Κατεβάστε άγκυρα. Οδηγήστε το κύμα.

Ιστιοπλοία και Θαλάσσια Σπορ: Κολυμπήστε. Κατεβάστε άγκυρα. Οδηγήστε το κύμα.

Όλο και περισσότεροι σέρφερ (wind και kite) επιλέγουν τα κύματα της Νάξου, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, εκμεταλλευόμενοι τα μελτέμια. Φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 5 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μελτέμι προσφέρει ιδανικές συνθήκες για ιστιοσανίδα και τέτοιου είδος σπορ.

Σε όσους αρέσουν οι καταδύσεις έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ναυάγια, σπηλιές, βυθισμένα αεροσκάφη.

Οι σχολές καταδύσεων που βρίσκονται στο νησί παρέχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για όσα πρέπει να γνωρίζετε για το άθλημα και προσφέρουν μαθήματα για όλες τις ηλικίες.

Γενικά, η Νάξος έχει μια καλή υποδομή σχολών για θαλάσσια σπορ όπως windsurf, kite surf και καταδύσεις.

Σημείωση: Kite surfing απαγορεύεται στην παραλία του Αγίου Γεωργίου και στη Λαγκούνα (λιμνοθάλασσα) του Αγίου Γεωργίου λόγω της κοντινής απόστασης του αεροδρομίου από την παραλία.

Το νησί προσφέρεται και για τους ιστιοπλόους, καθώς διαθέτει τεράστια ακτογραμμή με όμορφους, απάνεμους όρμους, ενώ στο λιμάνι υπάρχουν όλες οι εξυπηρετήσεις για το σκάφος.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή…

Τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων
Τα νησάκια των Μικρών Κυκλάδων – Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα – σε αρμονία με το ήρεμο και φυσικό χαρακτήρα τους – είναι ιδανικοί προορισμοί για πιο ήρεμα watersports όπως η κολύμβηση και το snorkeling και λιγότερο για έντονα αθλήματα που βρίσκονται στην διπλανή Νάξο.

Καθένα από αυτά τα νησάκια επιφυλάσσει κάτι ιδανικό όσον άφορα τις θαλάσσιες δραστηριότητες. Στα Κουφονήσια θα κολυμπήσετε στα εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά. 

Οι λάτρεις της ιστιοπλοΐας θα βρουν καταφύγιο στην προστατευόμενη φυσική μαρίνα της Σχοινούσας, ενώ τα βυθισμένα ναυάγια που βρίσκονται σε παραλίες της Ηρακλειάς (Αλιμιά παραλία) και της Δονούσας (Κέδρος παραλία) περιμένουν να τα εξερευνήσετε.

Related posts