Νάξος και Μικρές Κυκλάδες Βήμα, Βήμα

Νάξος και Μικρές Κυκλάδες Βήμα, Βήμα

Η πεζοπορία στη φύση είναι από τις πιο αναζωογονητικές δραστηριότητες για το σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Περιπλανηθείτε στη φύση, στον καθαρό αέρα του βουνού και νιώστε την θετική κυκλαδίτικη ενέργεια περπατώντας στα μονοπάτια της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων.

Στη Νάξο, υπάρχουν πολλών ειδών μονοπάτια.

Μονοπάτια δύσκολα, εύκολα, μεγάλων και μικρών αποστάσεων που επιτρέπουν στους πεζοπόρους να απολαύσουν την άσκηση είτε σε ήπιους και ερασιτεχνικούς ρυθμούς είτε σε έντονους ρυθμούς για προχωρημένους.

Στη Νάξο τα μονοπάτια των βουνών έχουν θέα το απέραντο γαλάζιο και τα γειτονικά νησιά ενώ οι διαδρομές ανάμεσα σε πυκνές χαράδρες, κοιλάδες και λοφίσκους αποζημιώνουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πεζοπόρο.

Εδώ θα βρείτε την υψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων και ένα τοπίο με ιδανικές συνθήκες για την πεζοπορία.

Μέσα σε όλη αυτή την βλάστηση και τις μυρωδιές της φύσης, δεσπόζουν διάφορα θρησκευτικά, αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία που συναρπάζουν, ενώ η πλούσια χλωρίδα και πανίδα της Νάξου ξυπνά τις αισθήσεις.

Διαδρομές ευεξίας

Αν ακολουθήσετε ειδικές διαδρομές και τα μονοπάτια των λόφων και των βουνών θα καταφέρετε να φτάσετε σε γραφικά χωριά, καθώς και στη σπηλιά του Ζα στο ομώνυμο όπου μεγάλωσε ο μυθικός Δίας.

Μοναδική πρόταση για αυτή την περιοχή των Κυκλάδων είναι το «hike hopping», η ιδέα δηλαδή ότι μπορεί κάποιος να εξερευνήσει με ένα ταξίδι διαδρομές και μονοπάτια της Νάξου και των νησιών των Μικρών Κυκλάδων, και πιο συγκεκριμένα τα σηματοδοτημένα μονοπάτια της Ηρακλειάς (το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Μικρών Κυκλάδων) και της Δονούσας.

Τα Κουφονήσια και η Σχοινούσα προσφέρουν μια εναλλακτική μορφή πεζοπορίας με εύκολο βάδισμα σε μονοπάτια προς τις παράλιες, τα χωριά, τις εκκλησίες και τους οικισμούς που βρίσκονται στο κάθε νησί αντίστοιχα.

Πάμε για πεζοπορία!

Related posts