Καβουρμάς

Καβουρμάς

Καβουρδισμένα κομμάτια χοιρινού με λίπος και μπαχαρικά.

Οδηγίες Παρασκευής

Κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το βάζουμε να βράσει με λίγο νερό (χωρίς να σκεπαστεί όλο).
Το αφήνουμε να πιει το νερό και να αρχίσει να καβουρδίζεται στο λίπος που έχει κατεβάσει, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα κομμάτια. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι , τα φύλλα δάφνης και μπόλικο αλάτι. Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, βάζουμε το κρέας σε άλλο μεγαλύτερο σκεύος και το αφήνουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια βράζουμε το λίπος αρκετή ώρα μέχρι να λιώσει καθαρίζοντας ότι τυχόν κομμάτια βγαίνουν στην επιφάνεια. Ρίχνουμε το λίπος πάνω από το κρέας έτσι ώστε να καλυφθεί τελείως. Από πάνω προσθέτουμε πιπέρι και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Το βάζουμε στο ψυγείο και το σκεπάζουμε.
Ο καβουρμάς τρώγεται σκέτος σαν μεζές ή μαζί με αυγά ομελέτα.

Συστατικά

  • 10 κιλά χοιρινό χωρίς κόκαλο
  • 12 κιλά χοιρινό λίπος
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • 4-5 φύλλα δάφνης

Related posts