Κατσίκι πατατάτο

Κατσίκι πατατάτο

Κοκκινιστό κρέας με πατάτες.

Οδηγίες Παρασκευής

Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.  Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στα 4. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε καλά το κρέας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, το σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τόσο νερό όσο να σκεπαστούν. Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα. Όταν το κρέας μισοβράσει προσθέτουμε τις πατάτες, που χρειάζονται άλλα 20 λεπτά για να ψηθούν. Προς το τέλος, όταν αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες, δυναμώνουμε τη φωτιά για να χυλώσει το φαγητό. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να ρίξουμε προαιρετικά ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί και να το αφήσουμε να πάρει 2 βράσεις.

 Συστατικά
  • 3 κιλά κατσίκι
  • 3 κιλά πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 φύλλα δάφνης
  • κανέλλα
  • γαρύφαλλο
  • μπαχάρι
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Related posts