Πάμε Shopping: Μια ματιά στις Αγορές των Πέντε Νησιών

Πάμε Shopping: Μια ματιά στις Αγορές των Πέντε Νησιών

Σίγουρα το «shopping» αποτελεί ένα όμορφο κομμάτι της εμπειρίας ενός ταξιδιού.

Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησιά των Κυκλάδων, διαθέτει ενδιαφέρουσα και ποικίλη αγορά, αλλά και το Κουφονήσι, αν και το μικρότερο νησί των Κυκλάδων, επίσης διαθέτει αρκετές επιλογές για τους λάτρεις της μόδας και όχι μόνο. Στην Ηρακλειά, τη Σχοινούσα και τη Δονούσα, θα βρείτε λίγα καταστήματα, ίσα ίσα για να βρείτε κάτι ιδιαίτερο όπως π.χ. ένα χειροποίητο κόσμημα ή αντικείμενο, ή τοπικό προϊόν όπως, ντόπιο τυρί, μέλι, φάβα ή ρακί.

Και στα πέντε νησιά τα καταστήματα βρίσκονται στη Χώρα, με εξαίρεση τη Νάξο όπου φυσικά οι επιλογές για «shopping» είναι αρκετές. Αλλά και εκτός της Χώρας, στα όμορφα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά, θα βρείτε πολλά γραφικά καταστήματα. Εντός της Χώρας της Νάξου θα βρείτε μια ποικιλία από καταστήματα στην παραλία (στην περιοχή του λιμανιού), στην ιστορική Παλιά Πόλη, στην γειτονία του Κάστρου, καθώς και στις αγορές στις κεντρικές οδούς.

Ιδιαίτερες αγορές που μπορείτε να κάνετε στη Νάξο:
• τοπικά προϊόντα, όπως τυριά, μέλι, κίτρο, ρακί, βότανα, γλυκά του κουταλιού, ντόπιο κρασί
• χειροτεχνίες κατασκευασμένες από ξύλο, κεραμικά, υφαντά
• έργα τέχνης από μάρμαρο Νάξου

Tip: Τα σούπερμάρκετ αποτελούν μια γρήγορη λύση για να κάνετε τις αγορές σας αφού πάντα διαθέτουν μια ποικιλία από ντόπια προϊόντα.

Related posts