Παραλίες στο Άνω Κουφονήσι!

Παραλίες στο Άνω Κουφονήσι!

Τα Κουφονήσια, που είναι στην πραγματικότητα δύο νησιά, το κατοικημένο Άνω Κουφονήσι και το ακατοίκητο Κάτω Κουφονήσι έχουν γίνει ένα υπέροχο καταφύγιο για τους σύγχρονους hipsters, που εκτιμούν την ήσυχη, χαλαρή ατμόσφαιρα αυτού του δημοφιλούς καλοκαιρινού προορισμού.

Με μια φράση, οι διακοπές στα Κουφονήσια είναι κυρίως ο δρόμος για την παραλία: με τα πόδια, με ποδήλατο, με δικό σας σκάφος η με τουριστικά καικια.

Εδώ θα βρείτε έναν σύντομο οδηγό για τις παραλίες στο Άνω Κουφονήσι, καθώς και για δημοφιλείς όρμους.

Το Άνω Κουφονήσι έχει στρογγυλό σχήμα και καλύπτει μια έκταση περίπου 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Το κύριο λιμάνι βρίσκεται νοτιοδυτικά του νησιού,
 στον κεντρικό οικισμό του νησιού, που είναι γνωστός ως Χώρα ή Άγιος Γεώργιος. Ο κεντρικός δρόμος του νησιού αρχίζει εδώ και εκτείνεται παράλληλα με την ακτή.

Ξεκινώντας ανατολικά του λιμανιού από τη Χώρα και φθάνοντας στην κεντρική παραλία της Άμμου, ο δρόμος μετατρέπεται τελικά σε ένα φυσικό μονοπάτι. Πηγαίνοντας βορειοανατολικά, ο δρόμος σας οδηγεί ανάμεσα από χαμηλούς λόφους και όμορφες παραλίες κατά μήκος της διαδρομής.

Οι παραλίες δυτικά του λιμανιού είναι: Παριανός, Λουτρό, Σπηλιά.

Αλλά οι πιο δημοφιλείς και αμμοδης παραλίες του νησιού βρίσκονται στη νοτιοανατολική ακτή με κατεύθυνση το Βορρά, αρχίζοντας με την κεντρική και πεντακάθαρη παραλία της πόλης, την Άμμο.

Κατά μήκος του δρόμου βρίσκονται η μικρή αμμουδιά Πόρτα και Χονδρός Κάβος (με βότσαλο).

Συνεχιζοντας στο φυσικό μονοπάτι, θα δείτε τις πιο πολυσυχνητες παραλίες του νησιού: Χαρακόπου (επίσης γνωστή ως Φοίνικας), Φανός, Πλατιά Πούντα, (επίσης γνωστή ως Ιταλίδα) και το μαγευτικό Πορί με απαστράπτουσα λευκή άμμο και σμαραγδένια νερά.

Ανάμεσα στην Πλατιά Πούντα και στο Πορί υπάρχουν αρκετοί μικροί όρμοι, σπηλιές, κολπίσκοι και ενδιαφέροντες σχηματισμοί βράχων, με πιο διάσημους την Πισίνα, έναν σχηματισμό στο βράχο με μια τρύπα που μοιάζει με φυσική πισίνα, καθώς και το Μάτι του Διαβόλου, μια εντυπωσιακή θαλασσινή σπηλιά.Βόρεια της παραλίας Πορί ειναι το Γάλα καθώς και τις θαλασσινές σπηλιές του Ξυλομπάτη.

Θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε το Γάλα — μια παραλία-φυσική πισίνα που εχει πάρει το ονομά της απο το λεύκο χρώμα που παίρνουν τα νερά οταν ανακατεύονται με το κύμα.

Καλό είναι να γνωρίζετε:
Δεν υπάρχει δημόσια συγκοινωνία στο νησί. Και ενώ οι περισσότερες παραλίες είναι προσβάσιμες με τα πόδια ή με ποδήλατο, ίσως προτιμάτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά με δικο σας σκάφος ή με τις βάρκες που κάνουν δρομολόγια.

Συμβουλή: Μπορείτε να βρείτε καφέ και ταβέρνα στις παραλίες Φανός, Χαρακόπου και Πορί. Ωστόσο, είναι καλό να πάρετε ένα μπουκάλι νερό για το δρόμο.

Related posts