Οι Παρθένες Παραλίες της Ηρακλειάς

Οι Παρθένες Παραλίες της Ηρακλειάς

Οι αμμώδεις παραλίες της Ηρακλειάς — με τα κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα τους νερά, περικυκλωμένες από μια ιδιαίτερη κυκλαδίτικη βραχώδες φύση — κάνουν το νησί ένα από τους πιο αξιοζήλευτους καλοκαιρινούς προορισμούς των Μικρών Κυκλάδων.

Εδώ παρουσιάζουμε πέντε παραλίες που δεν πρέπει να χάσετε.Πρόσβαση στις περισσότερες από αυτές γίνεται μέσω του θαλάσσιου ταξί του νησιού το οποίο ονομάζεται Άνεμος, ενώ μερικές είναι προσβάσιμες και με αυτοκίνητο ή /και με τα πόδια αν έχετε διάθεση για περπάτημα και πεζοπορία.

# 1 Λιβάδι
Η παραλία Λιβάδι – βορειοανατολικά — είναι η μεγαλύτερη και η πιο δημοφιλής παραλία της Ηρακλειάς. Με αμμώδεις ακτές και ρηχά νερά, προσελκύει οικογένειες και επισκέπτες όλων των ηλικιών. Μόλις πέντε λεπτά με τα πόδια από το γραφικό λιμάνι, Άγιο Γεώργιο (εκεί όπου βρίσκονται και τα περισσότερα καταλύματα), το Λιβάδι είναι μια εύκολα-προσβάσιμη παράλια χωρίς να χάνει την απονεμένη της γοητεία. Τα δύο beach μπαρ προσφέρουν μια δροσερή ανάσα από τον ήλιο.
Πρόσβαση: με αυτοκίνητο από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και/ή με τα πόδια

# 2 Άγιος Γεώργιος
Το γραφικό λιμάνι της Ηρακλειάς – διακοσμημένο με τα πολύχρωμα καΐκια — διαθέτει μια αμμώδη παραλία. Αβαντάζ της παραλίας αυτής είναι ότι βρίσκεται κοντά στο «κέντρο» του νησιού, κάνοντας την μια από τις πιο δημοφιλές ανάμεσα στους επισκέπτες.
Πρόσβαση: με αυτοκίνητο από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και/ή με τα πόδια

# 3 Καρβουνόλακος
Νότια του νησιού, με αποχρώσεις του μπλε και τουρκουάζ είναι μια μικρή και απομονωμένη παραλία, Καρβουνόλακος, που βρίσκεται σε έναν όρμο προσβάσιμη από το θαλάσσιο ταξί του νησιού, Ανεμος ή ιδιωτικό σκάφος.

#4 Αλιμιά
Παρατηρητές –εξερευνητές του βυθού θα εκτιμήσουν την παραλία Αλιμιά για το βυθισμένο υδροπλάνο του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Η παραλία, σε έναν προστατευμένο ορμίσκο, είναι καλύτερα προσβάσιμη από το θαλάσσιο ταξί του νησιού,΄Ανεμος.
Η πρόσβαση από τα μονοπάτια με τα πόδια είναι λίγο δύσκολη και συνιστάται μόνο από εκπαιδευμένους πεζοπόρους.

Πρόσβαση: με το Άνεμος, το θαλάσσιο ταξί του νησιού.

#5 Τουρκοπήγαδο
Δύο χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από την Χώρα ή Παναγια μέσα σε ένα κολπίσκο είναι η παραλία Τουρκοπήγαδο. Η θέα πηγαίνοντας προς την παραλία είναι μαγευτική.
Πρόσβαση: με αυτοκίνητο από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο και/ή με τα πόδια

Related posts