Παστέλι

Παστέλι

Συστατικά

  • 1 κιλό μέλι
  • 1 κιλό σουσάμι περίπου (όσο χρειαστεί)
  • φύλλα λεμονιάς

Οδηγίες Παρασκευής

Ζεσταίνουμε το μέλι σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σουσάμι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να έχουμε μίγμα παχύρρευστο αλλά όχι σκληρό. Χύνουμε το μίγμα σε ξύλινη ή μαρμάρινη επιφάνεια την οποία έχουμε ραντίσει προηγουμένως με ούζο ή γλυκό κρασί. Αφού βουτήξουμε τα χέρια μας σε ούζο ή γλυκό κρασί, στρώνουμε το μίγμα έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Όταν στεγνώσει κόβουμε κομμάτια σε σχήμα ρόμβου και τα τοποθετούμε σε φύλλα λεμονιάς .

Πηγή Ντίνα Πρασίνου

Related posts