Πατατοκεφτέδες

Πατατοκεφτέδες

Υλικά:

  • 1 κιλό πατατές
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκέλιδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι μυζήθρα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλέυρι για το αλεύρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Προετιμασία:

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τις φλούδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό
  • Τις στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε
  • Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ ή τις δουλεύουμε καλά με πιρούνι, προσθέτωντας το λάδι μέχρι να αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα
  • Ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα, τα τυριά, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε
  • Αν το μείγμα μας είναι σφιχτό, προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα ή νερό, αν έιναι αραιό, λίγο αλεύρι
  • Πλάθουμε μπαλάκια, και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

Related posts