Πολέντα Φάβας με Χταποδάκι Σχάρας

Πολέντα Φάβας με Χταποδάκι Σχάρας

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουµε το γάλα και τον ζωµό
  • Aλατίζουµε και φέρνουµε σε βρασµό
  • Προσθέτουµε το καλαμποκάλευρο και το αλέυρι φάβας σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σύρµα μεχρι να οµογενοποιηθεί
  • Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρµα, μέχρι το μείγμα να χυλώσει αρκετά
  • Αποσύρουµε από τη φωτιά και προσθέτουµε το βούτυρο, την παρµεζάνα και τα μυρωδικά
  • Στρώνουμε σε ένα μικρό ταψί λαδόκολα σιλικόνης και αδειάζουμε το μείγμα
  • Αφήνουμε να κρυώσει
  • Το χταποδάκι το τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία χωρίς αλλα υγρά (θα βγάλει πολλά απο μόνο του)
  • Το ανακατεύουμε ανά διαστήματα
  • Μόλις μαλακώσει το βγάζουμε από την κατσαρόλα το βάζουμε σε μια σχάρα και το ψήνουμε στο γκρίλ για 15 λεπτά
  • Σερβίρουμε την πολέντα κωμμένη σε τρίγωνα με το χταποδάκι από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και τουφίτσες φρέσκο θυμάρι

Υλικά:

  • 5-6 μεγάλα πλοκάμια χταπόδι
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. αλέυρι απο φάβα Σχοινούσας
  • 200 ml γάλα
500 ml ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)
  • 20 γρ. Βούτυρο
  • 100 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη
  • 1 κλωνάρι θυµαριού, ψιλοκοµµένο
  • 1 τσάιβ, ψιλοκοµµένο (ή φρέσκο κρεµµυδάκι)
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκοµµένο
αλάτι
Πηγή Γιάννης Καρακατσάνης, Εστιατόριο Μικρές Κυκλάδες

Related posts