Φάβα

Φάβα

Τη Φάβα την σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και εάν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι και/ή κάπαρη.

Συστατικά:

  • 1 κιλό φάβα
  • 2 κρεμμύδια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • λεμόνι
  • κάπαρη

Οδηγίες Παρασκευής:

Καθαρίζουμε τη φάβα, την πλένουμε και τη βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 κιλά νερό.

Ξεκινάμε το μαγείρεμα με δυνατή φωτιά και μόλις πάρει μία βράση την ξαφρίζουμε.

Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ένα κρεμμύδι ολόκληρο. Αν χρειαστεί και άλλο νερό στη διάρκεια του βρασίματος συμπληρώνουμε πάντα με ζεστό.

Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Όταν χυλώσει είναι έτοιμη.

Σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και εάν θέλουμε προσθέτουμε λεμόνι και/ή κάπαρη.

Πηγή http://www.sifnaiko-fos.gr/syntages-4-festival-kykladikis-gastronomias/4802-sxoinoysa3a-fava-kserotigana-286o-festival-kykladikis-gastronomias-nikolaos-tselementes-e28093-sifnos-201229.html

Related posts