Πού να μείνετε στη Νάξο: Ένας Σύντομος Οδηγός με Βάση Κάποιες Προτιμήσεις

Πού να μείνετε στη Νάξο: Ένας Σύντομος Οδηγός με Βάση Κάποιες Προτιμήσεις

Ένας σύντομος οδηγός έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει με βάση κάποιες προτιμήσεις σας.

Συχνά το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε μόλις έχετε επιλέξει τον προορισμό που πρόκειται να επισκεφθείτε είναι το που θα μείνετε.

Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την διαμονή σας στο νησί, αυτός ο σύντομος οδηγός έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει με βάση κάποιες προτιμήσεις σας.

  • Για άτομα που θέλουν να μείνουν κοντά στο κέντρο της Νάξου με εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι, στη Χώρα, στην κεντρική αγορά, στα καφέ, εστιατόρια, μουσεία, καταστήματα και κοντινές παράλιες (κατάλλλα και για την περίοδο εκτός αιχμής): Προτιμήστε τα καταλύματα στη Χώρα, στην παραλία του Αγίου Γεωργίου (η οποία είναι πολύ κοντά στη Χώρα), στην Παλιά Πόλη/Κάστρο και στην περιοχή της Γρόττας (λίγα λεπτά από την Χώρα με τα πόδια).
  • Για όσους προτιμούν την απομόνωση: («κάνει κρύο, καιρός για δυο») υπάρχουν μερικά καταλύματα στα πανέμορφα γραφικά χωριά της Νάξου, λίγο πιο έξω από την Χώρα. Μέσα σε καταπράσινες κοιλάδες προσφέρουν μια άλλη εμπειρία διακοπών.

Στην περίοδο αιχμής:

  • Οικογένειες με παιδιά: Οι παραλίες του Αγίου Γεωργίου, του Αγίου Προκοπίου και της Αγίας Άννας γιατί βρίσκονται σχετικά κοντά στο κέντρο. Η παραλία του Αγίου Γεωργίου έχει πολύ ρηχά νερά και γιαυτό την προτιμούν οι οικογένιες με παιδιά αλλά και όσοι επιθυμούν να μάθουν windsurf αφού στο τέλος της παραλίας έχει μια λιμνοθάλασσα, ιδανική για νέους εκπαιδευόμενους.
  • Λάτρεις των  θαλάσσιων σπορ: Οι παραλίες του Αγίου Γεωργίου (για windsurf και SUP,  οχι kite surf) και της Μικρής Βίγλας (για windsurf και kitesurf).
  • Για νέους και ελεύθερους: Τα καταλύματα στη Χώρα, και κατά μήκος της παραλίες από τον Άγιο Γεώργιο έως την παραλία της Πλάκας. Όλες αυτές οι περιοχές διαθέτουν μπαρ, εστιατόρια, διάφορες εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες.
  • Για ήρεμες διακοπές: (γι’αυτούς που τελικά πήραν την απόφαση να γράψουν ένα βιβλίο, η κάποιο σενάριο, και αναζητούν ένα μέρος με ηρεμία και ησυχία.) Αν αγαπάτε την θάλασσα προτιμήστε να πάτε πιο νότια, στις μονάδες καταλυμάτων που βρίσκονται στο Καστράκι, το Πυργάκι την Αγιασσό ή αναζητήσετε μια βίλα ή στούντιο σε ένα χωριό.
  • Για ζευγάρια και νεόνυμφους: Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν αρκετές επιλογές για ρομαντικές διακοπές και αναμνήσεις. Για περισσότερη «prive» πολυτέλεια τα ξενοδοχεία/σουίτες και βίλες πέντε αστέρων στον Άγιο Προκόπιο, στην Αγία Άννα, στην Πλάκα και στο Πυργάκι προσφέρουν ειδικά πακέτα για τον μήνα του μέλιτος.
  • Για παρέες φίλων: Τα καταλύματα στη Χώρα, στον  Άγιο Προκόπιο και στην Αγία Άννα. Εκει θα βρείτε πιο έντονη ζωή κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και το βράδυ.
  • Για πιο οικονομικές διακοπές: Εξερευνήσετε τα στούντιο και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Χώρα, στον Άγιο Γεώργιο, στον Άγιο Προκόπιο καθώς και τις 2 εγκαταστάσεις κάμπινγκ.

Καλή Σας Διαμονή!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Ένωση Ξενοδόχων Νάξου
www.naxos-hotels.com
email: info@naxos-hotels.com
Tel: +30 22850 26406 – 25938

Ένωση Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Νάξου
www.holidaysnaxos.com
email: info@naxos-star.com

Related posts