Σχοινούσα: 7 Παραλίες Που Δεν Πρέπει να Χάσετε

Σχοινούσα: 7 Παραλίες Που Δεν Πρέπει να Χάσετε

Η ακτογραμμή του μικρού αυτού νησιού που έχει περίπου κυκλικό σχήμα είναι 8,14 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές παραλίες και όρμοι που μπορείτε να απολαύσετε και να ανακαλύψετε!

Η μικρή Σχοινούσα σας προσφέρει άφθονες beach-hopping επιλογές!

Οι περισσότερες παραλίες βρίσκονται από 400 μέτρα ως 2 χλμ από τη Χώρα. Όλες είναι προσβάσιμες με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο/τζιπ. Λάβετε υπόψη ότι οι δρόμοι στη Σχοινούσα είναι κυρίως χωματόδρομοι, ενώ ο κεντρικός ασφαλτοστρωμένος δρόμος σας μεταφέρει από το λιμάνι Μερσίνι στη Χώρα και από τη Χώρα προς τον οικισμό της Μεσαριάς.

Η Σχοινούσα βρίσκεται νοτίως της Νάξου, ανάμεσα στην Ηρακλειά και στο Κουφονήσι, και πολύ κοντά στην Κέρο, ενώ η Αμοργός φαίνεται νοτιοανατολικά, στο βάθος του ορίζοντα.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους που ζουν στο νησί, υπάρχουν πάνω από 20 παραλίες στη Σχοινούσα, μεταξύ των οποίων πολλά μυστικά λιμανάκια και «παραλίες μόνο για δύο».

Εμείς σας δίνουμε τις βασικές πληροφορίες για τις πιο δημοφιλείς παραλίες για να επισκεφτείτε και θα αφήσουμε τις μυστικές παραλίες της Σχοινούσας, ένα μυστικό για σας, που μπορείτε να ανακαλύψετε…

Ψιλή Άμμος: Μια σχετικά μικρή παραλία, μόλις 60 μέτρα πλάτος. Είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού, γνωστή για τα τουρκουάζ νερά της, την λευκή άμμο με αμμοθίνες και τα λίγα αλμυρίκια που προσφέρουν φυσική σκιά. Ο φυσικός αμμόλοφος στα αριστερά, δίνει μια όμορφη, εξωτική αίσθηση.
Επίσης: Η παραλία έχει θέα στην Αμοργό.
Να θυμάστε: βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή και συνεπώς μπορεί να υπάρχουν κύματα, εάν φυσά μελτέμι.
Τσιγγούρι: Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού, μόλις λίγα λεπτά και μέτρα (450 ) από τη Χώρα. Το Τσιγκούρι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού. Απαρτίζεται από δύο όρμους και είναι η μεγαλύτερη παραλία του νησιού. Τα αλμυρίκια δίνουν άφθονη φυσική σκιά. Η παραλία, που βρίσκεται μακριά από τον κεντρικό δρόμο είναι επίσης ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Το beach bar της είναι πολύ δημοφιλές, όπως είναι και η ταβέρνα που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την παραλία. Η θέση της παραλίας της δίνει προστασία από τα μελτέμια. Έχει θέα στο γειτονικό νησί της Ηρακλειάς.
Λιβάδι: Ανατολικά του Τσιγκουρίου και μόλις 1,2 χλμ. νότια από τη Χώρα, το Λιβάδι είναι μια αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά και ψηλά αλμυρίκια /κέδρους. Το ακρωτήρι του Αγίου Βασιλείου ξεκινά εδώ. Από την παραλία έχετε άπλετη θέα στα νησιά της Ιου και της Ηρακλειάς, ενώ είναι το ιδανικό μέρος για να δείτε το ηλιοβασίλεμα. Στην παραλία υπάρχει ταβέρνα.
Αλμυρός: Λευκή άμμος και τουρκουάζ νερά, με σκιά και μεγάλο μήκος. Είναι κατάλληλη για surfers και για παιδιά.

Περισσότερο «εναλλακτικές» και λιγότερο κατάλληλες για παιδιά και οικογένειες είναι:

Αλυγαριά: Νότια της Χώρας, διαθέτει τρεις παραλίες, την Αλυγαριά, την Αλυγαριά 2, γνωστή και ως Γκαγκάβι, και την Αλυγαριά 3 ή Κάμπος. Και οι τρεις παραλίες είναι σχετικά μικρές (η μεγαλύτερη είναι ο Κάμπος, με συνολικό μήκος 60 μέτρα. Διαθέτουν χοντρή άμμο με βράχια στο γύρω σκηνικό και έναν περιορισμένο αριθμό από μικρές σπηλιές, που προσφέρονται για σκιά. Είναι δημοφιλής σε λάτρεις της φύσης και σε ζευγάρια. Όμως η περιορισμένη σκιά και ο βυθός, με βράχια και βότσαλα, δεν τις κάνουν ιδανικές για παιδιά.
Γερολιμνιώνας: Απομονωμένη παραλία, με ήρεμο φυσικό τοπίο. Πολύ μικρή, μόλις 15 μέτρα μήκος, αλλά πολύ όμορφη παραλία με χοντρή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται βορειοδυτικά του νησιού. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τους λάτρεις της φύσης και τα ζευγάρια, ενώ είναι ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα. Η παραλία δεν έχει σκιά και είναι προστατευμενη από το μελτέμι.
Κάβος Μιχάλη: Πολύ μικρή, αλλά υπέροχη παραλία, με λευκά βότσαλα, ακριβώς απέναντι από την Κέρο.
Παραλίες με μια ματιά ανά κατηγορία:

Κατάλληλες για παιδιά: Τσιγκούρι , Λιβάδι, Αλμυρός, Λιόλιου, Ψιλή Άμμος

Για λάτρεις της φύσης: Γερολιμιώνας, Αλυγαριά , Κάβος του Μιχάλη, Φύκιο, Πορί, Φουντάνα, Σιφνεικο

Παραλίες με ταβέρνα: Τσιγκούρι, Μερσίνι, Λιβάδι, Λιόλιου

Καλύτερη παραλία για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα: Τσιγκούρι, Λιβάδι

Related posts