Shopping στη Νάξο!

Shopping στη Νάξο!

Η Νάξος παραδοσιακά είναι ένα εμπορικό νησί όπου με τον πέρασμα των χρόνων όλο και εξελίσσεται. Σήμερα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα καταστημάτων και προϊόντων δίνοντας στους επισκέπτες που αγαπούν το shopping μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Στη Νάξο θα βρείτε όλων των ειδών τα καταστήματα διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του νησιού.

Στη Χώρα θα βρείτε δεκάδες καταστήματα και όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο επισκέπτης. Στην αγορά της αναζητήστε τις αμέτρητες ποικιλίες τυριών, τα βότανα και μπαχαρικά, τα γλυκά του κουταλιού, τα ντόπια λικέρ και το ρακί.

Επίσης θα βρείτε και έργα τέχνης από μάρμαρο Νάξου, ξύλινες χειροτεχνίες, κεραμικά, παραδοσιακά και χειροποίητα λευκά είδη, κεντήματα, υφαντά και καλάθια αλλά και καταστήματα με κοσμήματα, ρούχα, σουβενίρ, αξεσουάρ, υποδήματα, t-shirts και άλλα πολλά …

Σημειώστε ότι αν επισκέπτεστε το νησί έκτος περιόδου αιχμής, θα βρείτε καταστήματα γύρω από το λιμάνι, τη Χωρά, την Παλιά Πόλη και τα πιο πυκνοκατοικημένα χωριά, όπως το Χαλκί το Φιλώτι και την Απείρανθο.

Εδώ σας παρουσιάζουμε έναν σύντομο οδηγό για τις αγορές του νησιού:

Χώρα Νάξου
Η κεντρική αγορά της Νάξου βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας και κατά μήκος του κεντρικού λιμανιού όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ και τουριστικά καταστήματα. Συνεχίζει, νοτιοανατολικά, στην οδό Παπαβασιλείου, που αποτελεί τον κεντρικό εμπορικό δρόμο με σειρές από καταστήματα ρούχων, υποδημάτων, ηλεκτρονικών ειδών και αξεσουάρ. Με κατεύθυνση ανατολικά, ο δρόμος αυτός συναντά την οδό Πρωτοπαπαδάκη και την κεντρική πλατεία γνωστή ως Πλατεία Πρωτοδικείου. Και εκεί θα βρείτε μια ακόμη επιλογή εστιατορίων και άλλων ειδών μαγαζιά. Στην περιοχή θα βρείτε δρομάκια και στενά γεμάτα με εστιατόρια, μικρά καταστήματα και μπουτίκ.

Μην χάσετε:
Στο λιμάνι:
• Το κατάστημα Προμπονάς – Παραγωγός διαφόρων προϊόντων με βάση το τοπικό λικέρ της Νάξου το κίτρο, προσφέρει και άλλα πολλά όπως γλυκά του κουταλιού, κρασί, ούζο, λουκουμάκια, δωράκια κλπ.
• Το Citron Café στο οποίο εκτός από το ποτό και τον καφέ σας θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμασετε και ένα τοπικό κοκτέιλ και άλλα ροφήματα φτιαγμένα με κίτρο από τον παραγωγό Βαλληνδρά στο οποίο ανήκει το κατάστημα και το επισκεψιμο ποτοποιείο στο Χαλκί.
• Το σούπερ μάρκετ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου με τη μεγάλη ποικιλία τοπικών και ελληνικών προϊόντων και κυρίως τα τυριά της ένωσης.

Στην οδό Παπαβασιλείου:
• Τα καταστήματα: Βερώνη, Τσιμπλάκη, και Τυροκομία (Κουφόπουλος) Νάξου στα οποία θα βρείτε έναν παράδεισο παραδοσιακών προϊόντων και αμέτρητους τύπους τυριών.

Στην Παλιά Πόλη:
• Ακριβώς πίσω από το κεντρικό λιμάνι, σε ένα λαβύρινθο από σοκάκια που φτάνει μέχρι το Κάστρο του νησιού βρίσκεται η Παλιά Αγορά.

 Εδώ θα βρείτε πολλά μικρά γραφικά μαγαζιά με διάφορα είδη και αντικείμενα όπως τοπικά προϊόντα Νάξου, ρούχα, φουλάρια, κοσμήματα, έργα τέχνης, αντίκες, καθώς και καφετέριες, μπαρ, ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια.
Μην χάσετε: Φρέσκο ψωμί από το φούρνο Βελώνη και μια επίσκεψη στο μανάβικο Βιτζιλαίου.

Στις παραθαλάσσιες περιοχές θα βρείτε εστιατόρια, ταβέρνες και μπαράκια και καφέ, ενώ στις παραλίες του Άγιο Προκόπη, Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Άννας και στον Απόλλωνα θα βρείτε και καταστήματα με θαλασσινά είδη.

Στα χωριά της Νάξου:
Μια περιήγηση στις αγορές των γραφικών χωριών προσφέρει μια άλλη εμπειρία από τα παραδοσιακά μοναδικά χειροποίητα υφαντά της Απειράνθου στα σύγχρονα έργα τέχνης σε γκαλερί στο Χαλκί.
Μην χάσετε:
• Απείρανθος: Στην Απείρανθο θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα παραδοσιακά υφαντά . Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε ένα μικρο μαγαζάκι με μεγάλη συλλογή από βότανα και μπαχαρικά, ενώ θα έχετε μια ικανοποιητική επιλογή από εστιατόρια, καφέ και ταβέρνες. Επίσης το καλοκαίρι, τα μουσεία (πέντε συνολικά) που βρίσκονται στο χωριό παρέχουν αντικείμενα προς πώληση.
• Χαλκί: Τα τελευταία χρόνια το Χαλκί έχει αποκτήσει μια πολύ ενδιαφέρουσα αγορά που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει, γκαλερί έργων τέχνης, εστιατόρια με ξεχωριστές γεύσεις και όμορφα διαμορφωμένου χώρους για καφέ, γλυκό και σνακ. Επισκεφθείτε την ποτοποιία Βαλληνδρά, ξεναγηθείτε στο παραδοσιακό της αποστακτήριο αλλά δοκιμάσετε και τις διάφορες ποικιλίες του λικέρ κίτρου που η οικογένεια παράγει από το 1896.
• Δαμαλά: Επισκεφθείτε το εργαστήρι αγγειοπλαστικής, του Μανώλη Λυμπερτά. Συνεχίζοντας μια παράδοση αιώνων διατηρεί ακόμη και σήμερα με ζήλο την παραδοσιακή τέχνη. Θα εντυπωσιαστείτε από τη μεγάλη συλλογή κεραμικών ειδών τα οποία διατίθενται και προς πώληση.

Related posts