Η Δική μου Σχοινούσα: Ζεις Αρμονικά με τη Φύση

Η Δική μου Σχοινούσα: Ζεις Αρμονικά με τη Φύση

Ο Μανώλης Σίμος, 24 χρονών, μόνιμος κάτοικος της Σχοινούσας, ασχολείται με την κτηνοτροφία ενώ το καλοκαίρι κάνει διαφορές εποχιακές δουλειές.

5 πράγματα που αγαπώ για το νησί είναι:

#1 Τρόπος Ζωής
«Mου αρέσει που ζούμε αρμονικά με τη φύση και που οι ρυθμοί εδώ είναι ανθρώπινοι… δε θα πω αργοί… αργοί φαίνονται στους ανθρώπους των πόλεων γιατί μάλλον η πόλη έχει επιβάλλει υπερβολικά γρήγορους ρυθμούς και όταν μας παρακολουθούν οι επισκέπτες, νομίζουν πως πάμε αργά…δεν πάμε αργά…πάμε νορμάλ…»!

#2 Από το Χειμώνα στο Καλοκαίρι
«Την ησυχία του χειμώνα διαδέχεται το καλοκαίρι. Με χαρά απολαμβάνουμε το ξεφάντωμα της καλοκαιρινής περιόδου, τη θάλασσα, τα νέα πρόσωπα»…

#3 Mικρός Τόπος-Μεγάλη Δύναμη
«Δεν υπαρχει αποξένωση, δε νιώθεις μόνος σου, όλα είναι κοντά. Ένα μικρό γεγονός αποκτά μεγάλη δύναμη, γίνεται το επίκεντρο και απασχολεί τους ανθρώπους».

#4 Kαθαρός Αέρας, Καθαρό Περιβάλλον, Καθαρό Φαγητό
«Είναι τόσο όμορφο να ξέρεις πως αυτό που αναπνέεις είναι καθαρός αέρας… δεν έχει τιποτ’αλλο…μόνο αέρας… Είναι σημαντικό και ασφαλές να ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό που βρίσκεται στο πιάτο σου…πως δέν έχει λιπάσματα, πως μεγάλωσε φυσικά. Για μας είναι κάπως δεδομένο…κι εγώ τώρα καταλαβαίνω πως είναι σχεδόν πολυτέλεια»!

#5 Θάλασσα
«Αν και η θάλασσα βρίσκεται παντού και καμιά φορά μας περιορίζει, για μένα είναι η απόλυτη ελευθερία! Το να κοιτάς τον ορίζοντα και να βλέπεις αυτά τα χρώματα της θάλασσας απ’όλες τις κατευθύνσεις είναι μία ελευθερία τρομερή»!

Related posts