Ποδήλατο Βουνού στη Νάξο με μια Ματιά

Ποδήλατο Βουνού στη Νάξο με μια Ματιά

Δεν υπάρχουν πολλοί προορισμοί για ποδήλατο βουνού που να περνούν ταυτόχρονα από αρχαίους ναούς του 6ου αιώνα π.Χ., από μεσαιωνικά κάστρα, βυζαντινές εκκλησίες, ορεινά χωριά και βουνά από μάρμαρο, γιγάντιους ορεινούς σχηματισμούς, καταπράσινες κοιλάδες, ποταμούς και χείμαρρους, φαράγγια και παραλιακούς δρόμους δίπλα σε υπέροχες παραλίες. Εάν θέλετε τα δείτε όλα αυτά, σας καλωσορίζουμε στο mountain biking στη Νάξο.

Το ορεινό ανάγλυφο του νησιού και οι απίστευτες εναλλαγές του φυσικού τοπίου που συναντάτε, σας καλούν να τις εξερευνήσετε περπατώντας, οδηγώντας αυτοκίνητο ή ποδήλατο. Η γαλάζια ακτογραμμή του νησιού είναι πάντα εκεί για σας, όμως αξίζει να μπείτε στην καρδιά του νησιού (που με έκταση 435 τετρ. χλμ., είναι το μεγαλύτερο των Κυκλάδων) και θα βρεθείτε σε ένα πολυποίκιλο τοπίο, που αλλάζει αναλόγως της κατεύθυνσης που θα πάρετε. Η ακτογραμμή του νησιού είναι 91 χιλιόμετρα. Εάν πάτε στα ανατολικά οι ακτές γίνονται πιο βραχώδεις, ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν τοπία όπως ρεματιές με πλατάνια, ελαιώνες και συστάδες δέντρων βελανιδιάς. Η μεγαλύτερη αξία στην ποδηλασία βουνού στη Νάξο είναι η δυνατότητα για συμμετοχή σε ένα σπορ περιπέτειας ταυτόχρονα με την περιήγηση στα αξιοθέατα! Πολλά μονοπάτια περιλαμβάνουν μερικές από τα πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες.

Μια πρωτιά της Νάξου: Καθώς η ορεινή ποδηλασία γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο νησί, η Νάξος διοργάνωσε ετήσιο αγώνα ορεινής ποδηλασίας τον Οκτώβριο. Ο αγώνας, με μια διαδρομή 22,5 χλμ. (13,9 μιλίων) και αρκετές προκλήσεις τεχνικής, άρχισε και τερμάτισε στο χωριό Σαγκρί (11 χλμ. από την πόλη της Νάξου).

Ο αγώνας μετέφερε τους ποδηλάτες σε μια ονειρική διαδρομή ανάμεσα σε κορυφογραμμές, παραλίες με κρυστάλλινα γαλανά νερά, καταπράσινες κοιλάδες και γραφικά χωριουδάκια, περνώντας από σημαντικά αξιοθέατα, όπως: Ο υπέροχος αρχαίος Ναός της Δήμητρας, του 6ου αιώνα, τα χωριά Σαγκρί και Δαμαλάς και ο Πύργος Μπαζαίου, πρώην μονή του 16ου αιώνα.

Η περιοχή που έγινε ο αγώνας βρίσκεται στην καρδιά της Νάξου και είναι γνωστή ως Πεδιάδα της Τραγέας. Πρόκειται για μια περιοχή με σπάνια φυσική ομορφιά και δεκάδες βυζαντινές εκκλησίες.

Η διαδρομή περνούσε από φυσικά μονοπάτια με θέα τον κόλπο της Αγιασού και μονοπάτια στις πλαγιές του όρους Ζα, του μυθικού χώρου που ανέθρεψε τον θεό Δία, που είναι και το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων.

Related posts