Ποδηλασία Διαδρομή 4

Ποδηλασία Διαδρομή 4

Χώρα – Καντήλι – Μονή Υψηλοτέρας – Κόλπος Αμμίτη – Εγγαρές – Γύρω από το λόφο της Κορακιάς – Κουρουνοχώρι – Λοφος Αγγιδίων – Χώρα

Ο κεντρικός δρόμος με κατεύθυνση τις Εγγαρές προς Βορρά, ανηφορίζει κατά μήκος των απόκρημνων ακτών και ακολουθεί το ανάγλυφο των μικρών λόφων.

Στο ύψος του καινούριου νεκροταφείου εγκαταλείπουμε τον κεντρικό δρόμο και στρίβουμε αριστερά στον δευτερεύοντα δρόμο με κατεύθυνση ΒΔ προς τις ανεμογεννήτριες. Απολαμβάνουμε την ωραία θέα και κατήφορίζουμε προς την εύφορη πεδιάδα των Εγγαρών.

Διασχίζοντας την πεδινή περιοχή με τα χωράφια φθάνουμε στη βόρεια πλευρά της πεδιάδας όπου συναντάμε και ακολουθούμε γιά λίγο την άσφαλτο αφού στρίψουμε δεξιά.

Πριν από τη γέφυρα, σχεδόν σε ευθεία, παίρνουμε τον αμαξωτό τον οποίο και ακολουθούμε ανατολικά μέχρι το τέλος της μικρής κοιλάδας.

Δίπλα μας ο αποξηραμένος το καλοκαίρι ποταμός και τα πλούσια φυλλώματα των δέντρων προσφέρουν ηρεμία και χαλάρωση.

Σε 700 μέτρα περίπου περνάμε στην απέναντι όχθη από το χαμηλό τσιμεντένιο γεφυράκι και σπρώχνουμε το ποδήλατο στα πλατιά ανηφορικά σκαλιά για λίγο, μέχρι τον τσιμεντόδρομο.

Αριστερά προς τη Μέσα Γειτονιά ανηφορίζουμε στην επικλινή κοιλάδα.

Αμέσως μετά από το αντλιοστάσιο στρίβουμε απότομα δεξιά σε τραχύ χωματόδρομο που περνά επάνω από τις Εγγαρές μέχρι να συναντήσουμε την άσφαλτο Εγγαρών – Μελάνων όπου στρίβουμε αριστερά με κατεύθυνση προς Μέλανες.

Στη φάρμα με τα βοοειδή στρίβουμε δεξιά και κατηφορίζουμε τον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση προς τη Χώρα. Περίπου 1χλμ μετά από τη διασταύρωση για Μέλανες αφήνουμε τον κεντρικό δρόμο και στρίβουμε δεξιά σε μικρό τσιμεντόδρομο που μας οδηγεί σε τμήμα του αρχαίου υδραγωγείου.

Συνεχίζουμε τον ανήφορο μέχρι του σημείου που ανοίγεται μπροστά μας η πανοραμική θέα της πεδιάδας των Εγγαρών.

Στρίβουμε αριστερά και κινούμαστε δυτικά. Αφήνουμε τις κεραίες αριστερά μας και κατηφορίζουμε δεξιά προς Αγγίδια κι από κει πίσω στην πόλη.

Related posts